nittondeapril

Anybody can do anything

8 november 2012

Publicerad 2012-11-08 19:27:25 i

November nu och jag har snart gått halva min utbildning, tiden går så sjukt fort. Igår avslutade vi musiken med fika som lärarna bjöd på - mycket gott måste jag säga. Och idag hade vi kursintroduktion av nästa kurs, tar skolan inte död på mig denna terminen så blir jag väldigt överraskad. Men åter till musiken, jag skrev i mitt förra inlägg att jag tyckte det varit jobbigt och svårt. Jag har under den kursen inte mått så bra, jag har varit sjukt stressad och fått lägga ner jättemycket tid på skolan, likförbannat har jag inte nått upp till de förväntade läranderesultaten. Jag har, för att göra en lång historia kort, varit nära att gå in i den berömda väggen. Jag har i princip tappat hela mitt musikintresse och att lärarna i princip dumförklarar mig genom att säga att jag måste växa upp och göra vuxna val gör knappast saken mycket bättre. Det fick jag höra då jag sagt att ett delprov var jobbigt när jag skulle läsa in och ljudsätta en dikt som min morfar skrev när mormor gick bort. de tog för givet att det var texten som gjorde det jobbigt för mig, när det i själva verket var att jag hade en bild i huvudet av hur jag ville ljudsätta den, men när jag provade det så blev det inte alls bra. Jag provade på massa olika sätt, men det blev inte bra. Jag var på väg att ge upp, sen hör jag ett musikstycke som min klasskompis spelade och jag hör direkt att det skulle passa perfekt. Alltså var det inte texten som gjorde det jobbigt för mig, utan det var vägen fram till den färdigt resultaten som var väldigt frustrerande. Att sen i princip bli utskälld för att man inte kunde komma till ett seminarie som var frivilligt, v behövde inte gå på det. Jag ville gå dit, men jag kunde inte ta mig dit. Jag hade ingen bil, jag tänker inte cykla 1 mil till närmaste busshållsplats i spöregn eller gå 2 mil in till stan för att vara i skolan i en timme. Alltså, jag har inte trivts sådär jättebra på musiken och jag ser inte alls fram emot nästa höst när kursen fortsätter, jag vill inte läsa musik längre. Jag gör mina kompletteringar där, men sen vill jag inte ha med de att göra längre. Som det ser ut just nu ska jag kolla upp möjligheterna till att byta kurs. Man ska inte behöva gå till skolan och må dåligt och ha en klump i bröstet. Jag måste ha något annat att tänka på nu så då är det ju bra att vi började den nya kursen idag. Nästa vecka går jag t.o.m. ut på VFU så då kommer jag ha det att tänka på.
 
Lite om dansen då. Uppvisningen på En gala för livet gick kanon. Vi var superduktiga och bäst om jag får säga det själv. Så vi är glada :) Igår skulle vi också haft uppvisning i Kristianstad Arena i pausen av en handbollsmatch när IFK mötte LUGI. Men i söndags fick vi reda på att de hade dubbelbokat ännu en gång. Andra gången i rad som de dubbelbokar och i följd av det avbokar oss. Matchen var fullsatt så lite surt att vi inte fick uppträda då, speciellt med tanke på att vi hade gjort en helt ny dans för den uppvisningen. Som jag har fattat det så ska vi få ett nytt datum så det är väll bara till att hoppas att till att det blir så också. Känns väll lite som att de inte är mer än rätt när de avbokat oss två gånger som följd av dubbelbokningar.
 
Oj, vad dystert detta inlägget blev. Men rätt skönt att skriva av sig.
 
Puss o kram /Frida

Om

Min profilbild

nittondeapril

Jag är en glad och positiv tjej på 23 härliga vårar från Kristianstad. Jag studerar till lärare med inriktning mot fritidshem på Högskolan Kristianstad och beräknas vara klar med min utbildning i juni 2014. På min fritid umgås jag gärna med mina vänner, kramas med min hund Nixon. 2009 tog jag studenten från Barn- och Fritidsprogrammet och har efter det jobbat lite som timvikarie på förskolor runt om i kommunen samtidigt som jag var deltidsanställd på Norra Ströö fritidshem.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela