nittondeapril

Anybody can do anything

Sommar o sol

Publicerad 2009-07-17 17:29:50 i Allmänt,

17 juli 2009 idag och sommaren är här..
Jag har inte skrivit på ett tag och har inte berättat någonting om studenten och dylikt så detta blogginlägget tänker jag ägna mig åt att skriva om det..

Den 3 juni var det skattjakt för Kristianstads studenter.. Dagen började med att jag åkte med mamma till hennes jobb och var där en stund innan jag träffade Chris och Aseel (två av mina lagkamrater) och gick hem till Blerina (min tredje lagkamrat).. Väl hemma hos Blerina klädde vi om oss till våra olika utklädningssaker.. Vi skulle föreställa en familj och jag var dottern i familjenm så jag hade en blommig klänning, pippilotter i håret och napp i käften.. Jag var sååå söööt enligt mig själv :) Mycket trevlig dag..

Fr.v: Blerina, Aseel, Chris, jag

Den 7 juni var det studentbal och min dag började med frisörbesök klockan 11 för att få håret uppsatt och sminket fixat..
Min dejt Stoffe kom och hämtade med stax efter kl 3, men innan dess hann mamma fota mig lite här hemma och min granne och min ingifta faster hann komma och fota mig..
När Stoffe hämtat mig åkte vi in till Kristianstad och hämtade Angelica (Stoffes andra baldejt) sedan bar det av direkt till Bäckaskogs slott där balen skulle vara..
Jag säger som Askungen: vad är väll en bal på slottet?? Den kan vara tråkig och dötrist och alldeles alldeles UNDERBAR.. Tack Stoffe och alla andra för att ni gjorde min balkväll till ett minne som jag aldrig kommer glömma..

Jag och Stoffe här hemma innan balen

Den 9 juni var det Karneval för alla studenter.. Dagen började med att mamma skjutsade hem mig till min mentor Jens dit resten av min klass också skulle komma och äta frukost och göra oss i ordning och ha det trevligt..
Jag skulle vara papegoja så jag var klädd i en blå klänning ocj röda tights och en papegoj outfit som jag lånat från mammas jobb.. Jag föll även för frestelsen att bli målad i ansiktet till en papegoja av AnnSofi..
Studenterna samlades vid polishuset kl 11 där klarnevalståget skulle utgå ifrån kl 12.. Tåget gick sedan genom centrala stan till Tivoliparken där det var "efterfest" med allt vad det innebär..
Jag var nog den snyggaste papegoja jag någonsin har sett..

Jag utanför polishuset innan tåget gick

Den 12 juni var det då äntligen dags för det man längtat efter under alla sina tre år på gymnasiet - STUDENTEN!!
Dagen började med champagnefrukost i Tivoliparken där jag, Malin, Sandra och Johanna blev intervjuade av Sveriges Radio P4 Kristianstad..

Fr.V: Malin, Sandra, Johanna, jag

Sedan bar det av till skolan för betygsutdelning och skrivning i mössor.. Efter det bar det av till kyrkan för en liten avslutning där.. Väl där märkte jag även att jag glömt mitt betyg i skolan.. Jag sa till min lärare som gick och letade efter det, men han hittade inte det..
Efter kyrkan gick vi till matsalen för tårta och kaffe.. Jag väntade fortfarande på att mitt betyg skulle dyka upp.. Tiden gick och mitt betyg hade fortfarande inte hittats..
Klockan blev kvart i ett och det var bara en kvart kvar tills jag skulle springa ut.. Precis då kom min lärare fram och sa att han hade letat igenom hela byggnaden, men han hittad inte det.. Han hade letat igenom hela biblioteket och då kom jag på var jag hade lagt det.. Jag förljde med honom tillbaka till byggnaden för att kolla om mitt minne stämde, och mycket riktigt, betyget låg på precis det stället jag trodde.. Sedan fick jag nästan halvspringa tillbaka till idrottshallen för en sista träning av studentsången..
Klockan slog ett och det var dags för den första klassen av Kristianstads studenter att springa ut.. Det var EN3 på Wendes.. Efter det var det mitt älskade BF3A:s tur att springa ut.. Så min klass var den andra klass att springa ut av alla klasser som tog studenten i Kristianstad 2009..
Studentsången sjöngs, eller snarare halvskreks och sen var det dags att gå till sina släkt och vänner och ta emot gratulationer.. Så fort jag såg mina föräldrar började jag gråta..
Sedan åkte jag och resten av min klass i släpet på stan och skrek och var glada..
Sedan träffade jag mamma och min bror och gick till Söderport för att ta emot min kusin som också tog studenten..
Efter det bar det av hemåt för studentmottagning..
Jag vill passa på nu att tacka alla så mycket för en helt underbar dag med många fina presenter och blommor..
Min student var helt underbar, vädret var inte det bästa, men det gjorde inte någonting.. Jag var lika glad även om det regnade..
Nu en månad efter studenten har jag märkt att det antagligen var meningen att jag skulle glömma någonting i skolan, nämligen mitt paraply och att jag numera kan studentsången utantill, vilket jag inte kunde på studenten..
TACK ALLA FÖR EN HELT UNDERBAR STUDENT!!!

Jag direkt efter utspringet

Mitt plakat

Om

Min profilbild

nittondeapril

Jag är en glad och positiv tjej på 23 härliga vårar från Kristianstad. Jag studerar till lärare med inriktning mot fritidshem på Högskolan Kristianstad och beräknas vara klar med min utbildning i juni 2014. På min fritid umgås jag gärna med mina vänner, kramas med min hund Nixon. 2009 tog jag studenten från Barn- och Fritidsprogrammet och har efter det jobbat lite som timvikarie på förskolor runt om i kommunen samtidigt som jag var deltidsanställd på Norra Ströö fritidshem.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela