nittondeapril

Anybody can do anything

Hard work

Publicerad 2010-07-29 10:11:41 i Allmänt,

Torsdag idag och det bär snart iväg till jobbet för min del.. Nu tänker ni säkert: har hon blivit fullständigt galen eller.. Svaret är nej, inte mer än innan.. Det är nämligen så att i måndags ringde telefonen och jag fick en förfrågan om jag ville hoppa in och vikariera från tisdag till fredag på Arkelstorps förskola.. Självklart ville jag det, det är ju pengar.. Och eftersom mamma har semester kan jag ta bilen.. Jag hade turen att få eftermiddagstider hela veckan.. Har slutat antingen halv fem eller fem varje dag och börjat mellan tolv och ett varje dag..
I måndags gick vi över till bassängen precis bredvid förskolan och jag lyckades få hela min jeanskjol nedstänkt med vatten.. Men det är smäller man får ta när man är på förskolan, det är ju bara vatten..

Senaste nytt på skola och jobb fronten..
Jag sökte in till förskollärarutbildningar i Malmö och Kristianstad.. den 16 juli fick jag beskedet att jag kommit in i Malmö.. Naturligtvis blev jag glad att ja kommit in, men samtidigt lite besviken över att det inte var Kristianstad.. Jag beslutade mej för att kolla om man kunde byta, så jag ringde till Kristianstad Högskola där de sa att man kunde inte byta rakt av, men hon kunde ändra min prioritering så jag har numera Kristianstad som etta och Malmö som tvåa (till skillnad från innan när det var tvärtom) så jag står nu i kö till Kristianstad.. Chansen att jag kommer in till andra antagningen är inte stor då det är 120 som är antagna nu och det är 150 i kö.. Men kommer jag inte in så får jag helt enkelt söka in till vårens antagningar istället.. Jag har ju även sökt ett jobb som ser väldigt positivt ut, jag har inte fått besked om jag fått jobbet än, men det ser väldigt positivt ut.. Jobbet i fråga är som timvikarie med chans på en eller flera fasta eftermiddagar i veckan på Norra Ströö fritids.. De sa när jag var och pratade med de så sa de att det var unga, trevliga och glada tjejer som jag som de ville ha.. De tyckte min utbildning var ett stort plus.. Jag skulle inte säga att jag har ett övertag gentemot de andra sökande, men det är bara jag som har en liten barnskötarutbildning, så de känner kanske att Frida vet vad som ska göras och vet vad som krävs av personalen.. Det är lite skillnad om man tex skulle ha gått samhälle, de har inga tidigare erfarenheter, ingen utbildning och vet kanske inte riktigt vad som krävs av personalen.. Visst, nu behövdes varken utbildning eller tidigare erfarenhet, men ändå.. Beskedet kommer någon gång i augusti förhoppningsvis..

Puss o kram skumbanan <3

Om

Min profilbild

nittondeapril

Jag är en glad och positiv tjej på 23 härliga vårar från Kristianstad. Jag studerar till lärare med inriktning mot fritidshem på Högskolan Kristianstad och beräknas vara klar med min utbildning i juni 2014. På min fritid umgås jag gärna med mina vänner, kramas med min hund Nixon. 2009 tog jag studenten från Barn- och Fritidsprogrammet och har efter det jobbat lite som timvikarie på förskolor runt om i kommunen samtidigt som jag var deltidsanställd på Norra Ströö fritidshem.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela