nittondeapril

Anybody can do anything

Irriterad

Publicerad 2011-05-30 21:52:14 i Allmänt,

Vad jag blir irriterad på Arbetsförmedlingen ibland. Ringde de idag och skulle meddela om sökta arbeten. Börjar med att meddela om sommaren och var jag jobbar då. Berättar även att jag planerar studier till hösten. Jag har sökt skola och kommer tacka ja om jag bara kommer in. Likförbannat envisas hon jag pratar med att hon tycker jag ska söka heltidsarbeten i Malmö och Lund med tillträde till hösten. Jag kan inte söka de ändå. På en var man tvungen att bo i samma stad som förskolan. En annan var en Montessori-förskola, och jag har inte den utbildningen. En annan var en Reggio Emilia-förskola där de krävde högre utbildninga än vad jag har. Den fjärde var en "vanlig" förskola, men man krävde även där högre utbildning än gymnasiet som jag har.
Jag fattar inte varför de är på mig som jobbar så pass mycket redan. Jag har 11 timmar fast på fritids i Ströö och sen är jag även med i vikariepoolen och skulle jag räkna på det så skulle jag tro att jag jobbar 20-30 timmar i veckan.
Min bror är de inte på. Han har ett jobb på ett intervjubolag och jobbar 3 kvällar i veckan. Men det är allt. Honom är de inte på och vill att han ska söka arbeten. Utan de väljer den av oss som har mest och som inte kan kombinera det med heltidsarbeten. De kvällar Ralle jobbar börjar han 17:00 och slutar 21:00. Han kan kombinera det med fler arbeten och vill det också. Han söker arbeten, men Arbetsförmedlingen vill inte erbjuda honom samma saker de erbjuder mig.
Jag har 3 gånger blivit inbjuden att gå på ett möte om kompetensare. Redan första mötet inser jag att det inte är något för mig så jag bryr mig inte om att söka det. Några månader senare får jag hem en kallelse till samma möte. Jag går in på AF och säger som det är, att jag har redan varit på det mötet en gång och är inte intresserad. De tror inte på mig så jag är tvungen att gå på det iallafall. Jag kunde redoföra för var mötet handlade om, men då hade en kompis talat om det för mig. Som om jag skulle vara för dum för at redoföra för vad ett möte handlade om.
Tredje gången fick jag kallelsen när jag var på möte på AF. Jag berättar för de som det är, att jag redan varit på det mötet två gånger och inte har möjlighet att söka det pga. jobbet på fritids. Denna gången tror de på mig och jag slipper gå på mötet.
Menmen, poängen är att min bror har INTE blivit erbjuden att gå på det mötet ens även om han uppfyller kriterierna för att gå på mötet.
Snälla, var på den som inte har så mycket om som vill ha mer, istället fr den som redan har mycket och som inte kan kombinera det med fler arbeten.

Om

Min profilbild

nittondeapril

Jag är en glad och positiv tjej på 23 härliga vårar från Kristianstad. Jag studerar till lärare med inriktning mot fritidshem på Högskolan Kristianstad och beräknas vara klar med min utbildning i juni 2014. På min fritid umgås jag gärna med mina vänner, kramas med min hund Nixon. 2009 tog jag studenten från Barn- och Fritidsprogrammet och har efter det jobbat lite som timvikarie på förskolor runt om i kommunen samtidigt som jag var deltidsanställd på Norra Ströö fritidshem.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela